Sunday, December 6, 2009

Lisnato testo

300 g pirinčanog brašna
200 g krompirovog brašna
1 kašika šećera
malo soli
malo ulja
vode po potrebi
da se zamijesi tijesto koje možemo valjati oklagijom. Valjamo listove, stavljamo u vrelu vodu da prokuha i stavljamo u tepsiju u kojoj ćemo redati lazanje i ostalu smjesu.

Priprema: Ispeći piletinu dok ne bude smeđe boje sa obje strane i kuhana u sredini. Piletinu pokriti i pustiti da odstoji 5 minuta, zatim je isjeći na kriške 1 cm debljine. Crveni i bijeli luk izdinstati zajedno sa šampinjonima. Blitvu ili spanać prokuhati i staviti da se ocijedi. Otopiti maslac, dodati kukuruzno brašno i kuhati miješajući dok se smjesa ne zgusne. Postepeno dodavati mlijeko i vino, miješajući dok se smjesa ne zgusne. Maknuti sa vatre. U smjesu umutiti i pola sira. Pleh nauljiti i staviti 3 lista tjestenine i zaliti sa pola preliva (vino,mlijeko, puter, kukuruzno brašno). Ponoviti to sa preostalim sastojcima i na zadnja 3 lista izliti preliv i posuti ga preostalim sirom. Peći oko 45 min. na 190º C.

No comments:

Post a Comment