Saturday, October 22, 2011

Jednostavni recepti



Punjene pecurke

Potrebno vam je: 400-500g sampinjona, 100g neke sunke, slanine ili pecenice, po izboru, parmezan rendani, glavica luka,
Priprema: proprziti malo luka na ulju, najbolje maslinovom, zajedno sa polovinom slanine ili sta vec izaberete. Korpice od sampinjona poredjajte u blago podmazan pleh a drske iseckajte, pomesajte sa ostatkom slanine, dodajte po zelji neki zacin-najbolji je bosiljak uz ovo. Ukoliko ne volite jaca jela, dodajte i malo prezli. Kada sve to lepo usitnite, redjate u izvrnute kapice i na kraju prelijte malo ulja preko svih njih. Onda parmezan obilno pospite.Peci na 200 oko 15min.Kada ih izvadite iz rerne, ostavite da se prohlade pa pre sluzenja postavite na salvetu da se upije ulje.
* U sustini, ovde mozete ubaciti sta god zelite samo je potrebno uskladiti ukuse.
*Ja koristim slaninu, neki zacin poput C zacina, gluten free iz Nemacke, parmezan u kesici i prezle od domaceg hleba.

No comments:

Post a Comment